top of page

2022-ųjų sezoną išlydime su gausiu būriu ceremonmeisterių, bei naujomis ceremonijomis dėžutėse!

Updated: Sep 16, 2022

Pirma humanistinė tuoktuvių ceremonija Lietuvoje įvyko 2016-ais metais.

O 2022 metais esame dar vienoje viršūnėje - su mumis savo „Taip“ kitaip šiemet tarė net 381 pora.


Mums tai dar vienas įrodymas, kad smagiausia ir svarbiausia - ceremonijos, kurių prasmę kuria jos dalyviai. Džiaugiamės šiemet galėdami prisidėti ir prie pirmosios humanistinės LGBT poros ceremonijos įgyvendinimo.

Norime priminti, kad „Taip“ kitaip dovanos savo paslaugas mažiausiai 5 poroms per metus tol, kol Lietuvoje vienalytėms poroms nebus suteikta teisė legaliai įteisinti savo santykių.




Gimė ceremonijos dežutėje

Taip pat, pastebime, kad atsiranda porų, kurioms pagrindinė santuokos ceremonijos prasmė - pažadas vienas kitam, tad jie renkasi švęsti ir įprasminti santykius dviese.



Būtent to įkvėpti šiemet net 2 ceremonijas pakavome į dėžutes, o ceremonmeisteriais sutuoktiniai tapo vienas kitam. Tokios ceremonijos kūrimo procesas labai panašus, tačiau per visus kūrybos metus įgyta patirtis ir žinios, kaip kurti prasmingas patirtis, leidžia jas kurti net ir nebesant šalia, o perduodant rašytiniu ar įskaitytu tekstu, užduotimis.




Poros ne tik tuokiasi, bet ir atnaujina savo įžadus

Šiemet turėjome garbės padėti švęsti, dešimtas, trisdešimtas, ir penkiasdešimtas santuokos metines. Ceremonijos metu buvo atnaujinami įžadai, dalinamasi poros istorija, kaip ji matoma jų draugų, vaikų, anūkų.


Ceremonmeisterių tinklo plėtra

Šiemet tęsėme ir plėtėme bendradarbiavimą su užsienio humanistų organizacijomis, siekėme bendrų tikslų ir kelėme savo kompetencijas. Siekiame, kad žmonės, kurie vadovaujasi humanistiniais įsitikinimais ir vertybėmis, Lietuvoje turėtų alternatyvų religinėms ceremonijoms. Todėl plečiame specialiai apmokytų ceremonmeisterių komandą, kad kuo daugiau žmonių galėtų pažymėti svarbiausius gyvenimo įvykius (vaiko gimimas, santuoka ar mirtis) nereliginėse ceremonijose.


Šiemet mūsų gretose net 44 ceremonmeisteriai, esame be proto jiems dėkingi už jų kantrybę, kūrybiškumą bei jautrumą!



Jei jaučiate, kad ceremonmeisterio darbas prasmingas ir norite sužinoti daugiau - sekite naujienas ir nepraleiskite progos prisijungti prie mūsų komandos!

Daugiau apie vestuvių ceremonijas www.taipkitaip.lt



64 views0 comments
bottom of page