top of page

Minima pasaulinė humanistų diena - birželio 21d.

Kasmet birželio 21 dieną, švenčiama pasaulinė humanistų diena. Organizacija, vykdanti humanistines ceremonijas Lietuvoje - Laimingas žmogus. Ta proga - šiek tiek informacijos apie humanizmą ir mūsų organizaciją. Kas tas humanizmas? Sekuliarusis humanizmas – tai filosofija, kuri remiasi mokslu, etika ir teisingumu. Humanistai teigia, jog žmogus pats turi teisę ir atsakomybę suteikti savo gyvenimui prasmę. Būti humanistu tai tiesiog mąstymo ir gyvenimo būdas, pabrėžiantis žmogaus gebėjimą kurti savo ir kitų laimę bei atsakomybę po savęs palikti pasaulį geresne vieta: siekti žmonijos klestėjimo, saugoti gamtos pasaulį ir siekti tolerantiškesnės visuomenės, kurioje vyrauja racionalus mąstymas ir gerumas. Humanistas yra asmuo, kuris priima, kad šis gyvenimas yra vienintelis, todėl, ryžtasi gyventi moralų ir visavertį gyvenimą čia ir dabar, remdamasis įgimtu žmogaus gebėjimu užjausti ir troškimu daryti gera.

Kas tas Laimingas žmogus? VšĮ Laimingas žmogus - organizacija teikianti humanistines gyvenimo įprasminimo paslaugas. Organizacija veikia su prekiniais ženklais „Taip“ kitaip, Vardynos ir Lydėtuvės. Organizacija siekia mokslu ir žmogaus teisėmis grįstais inovatyviais sprendimais užpildyti spragas atsirandančias sekuliarėjančioje visuomenėje. Organizacijos logotipas - Laimingas žmogus - tarptautinis, sekuliaraus humanizmo simbolis, sukurtas 1965 m., nuo tada paplitęs ir naudojamas viso pasaulio Humanistinių judėjimų reprezentavimui. Organizacija yra tarptautinio tinklo Humanist International narė.

Stabiliai judame link to, kad mūsų visuomenėje visi turėtų galimybę įprasminti svarbius gyvenimo momentus vadovaujantis savo vertybėmis.

Yra begalė būdų. Vienas iš jų - humanistinis:

✅ Pasaulietinis

✅ Skaidrus

✅ Demokratiškas ir įtraukus

✅ Asmeniškas ir išnaudojantis įvairias meno formas

Vestuvių ir įžadų atnaujinimo ceremonijos „Taip“ kitaip

Vardo suteikimo ar žmogaus pasveikinimo šeimoje ceremonijos Vardynos

Laidotuvių ir atminimo ceremonijos Lydėtuvės


Kviečiame švęsti tarptautinę humanizmo dieną kartu, o jeigu įdomu, atlikti mūsų kolegų sumanytą testą: kiek humanistas/ė esi?


Su organizacijos veiklomis plačiau galite susipažinti mūsų veiklos ataskaitose


17 views0 comments
bottom of page